Lőrincz Árpád polgármesteri köszöntője

Kedves Érdeklődő!

Nagy szeretettel köszöntöm a honlapra látogatót Sátorhely község képviselőtestülete és jómagam nevében. Hosszú ideje (közel 35 éve) szervesen veszek részt a falu életébe, mint tanító, 10 éve pedig, mint polgármester. Mint történelem tanár évtizedek óta kutatom a falu történetét. Annak a településnek a históriáját, amely éppen a Mohácsi csata területén helyezkedik el.

Sátorhely Baranya megyében a Mohács-vidéki síkföld középső részén fekszik. Területe sík, a Duna második terasza. Kiváló minőségű - magas aranykorona értékű - földek találhatók itt. A néphagyomány szerint azért, mert a Mohácsi csatában elesett magyar katonák vére áztatta...
Nagyon változatos és összetett Sátorhely település történelmi eseménysora. 2014-ben elkészült a helytörténeti könyvsorozat első kötete, amely először foglalja írásba a falu történetét a kezdetektől a II. világháborúig. Az második kötet pedig adalékokat és adatokat tartalmaz Sátorhelyről, és 2020-ban készen is áll a kiadásra.

Élünk és élni szeretnénk a hazai és „uniós” pályázati lehetőségekkel. Célunk szerethetővé tenni a települést, de ugyanakkor megőrizni egyéniségét, egyben élhetővé és környezetbaráttá is tenni azt.

A nehezülő gazdasági körülmények között a közösség által választott képviselőknek rendkívül nehéz helyzete van. Csökkenő finanszírozás, munkanélküliség, devalválódott erkölcsi, emberi és közösségi értékek. Mégis élni és dolgoznunk kell! Bízni a jövőben és tenni a tőlünk telhető legjobbat.

 

Üdvözlettel:

Lőrincz Árpád
polgármester